15 Şubat 2020 Cumartesi

Düşünce

            Tokat, tarihiyle, kültür yapısıyla, doğal güzellikleriyle, Selcuklu, osmanlı ve Cumhuriyet döneminde önemli yeri olan değer üreten, katma değer üreten, ülkemizin kıymetli yerleşim yerlerinden birisi. İnsan yapısıyla kıymetli. Anadolu'nun zengin kültürünün yaşatılmasına katkı sağlayan Tokatlı el sanatları ustalarımızın, yok olmaya yüz tutmuş sanatlara katkı sağlayan meslek erbaplarının emeklerine saygı duyuyorum.
             Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik teşkilatı; insanlara zanaat ve güzel ahlak kazandırmak için kurulmuştur. Ahilik geleneği; doğruluğu, iyi ahlakı, kardeşliği, dayanışmayı, emeği içinde barındıran, esnaf ve sanatkârımızı daima hak ve adalet etrafında birleştirmiş, birlik ve beraberliğimizin tesis edilmesinde öncü rol oynamıştır.
            Ahi Evran’ın Türk esnaf ve sanatkârlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılması, hem ekonomik gelişme açısından, hem de sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşımaktadır.
            Ahilik kültüründen gelen ustalarımızın  taşıdığı evrensel değerler, bugün tüm insanlığın ihtiyacı olan ortak değerlerdir. Günümüzün yükselen değerlerinin önemli bir kısmının özünde de Ahiliğin temel ilkeleri yatmaktadır.
             Ahilik, dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da bu toplumun yoluna ışık tutacak; iyiliğe dair yürüyüşümüz ahiliğin manevi muhafazası altında güvenli ve istikrarlı çizgisini devam ettirecektir.
Sizlere her zaman desteğe hazırız. Sizler şehrimizin tanıtımında çok önemli katkılar sağlıyorsunuz. Siz sadece usta değil, Tokatın 600 yıllık kültürünü bugünlere taşıyan birer değersiniz, köprüsünüz.
            Bu duygu ve düşüncelerle sanatkârlarımızın şahsında  birlik beraberlik, dayanışmanın artarak devam etmesinde katkı sunanları selamlıyorum.Bu çalışmanın memleketimize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder