24 Nisan 2018 Salı

BAYRAMIN KUTLU OLSUN ÇOCUK

             Bugün 23 nisan neşe doluyor insan. Gençlere geleceğin çocuklarına emanet etmiş atam bu vatanı. İyikide öyle yapmış. Belli makamlara gelen insanların koltuk korkusuyla insanı ve altında çalıştırdığı işçiyi ezmeyi marifet sayan yöneticilerin haddini bu gençlik bildiriyor. Ne mutlu türküm derken muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur diye bize ve insanlığa yol gösteren yüce Atamı bir kez daha bu vesileyle minnetle anıyorum.
            Bize bıraktığı bu vatan topraklarında yetiştirdiğimiz bugünün Z kuşağı gençlerinin sevgiyle ve hakla yürüdükleri yoldan şaşmadan her ne pahasına olursa olsun bize biz büyüklere örnek olmaya devam ediyor. 3000 kişinin arasından hiç bir torpil kullanmadan seçilen ve Türkiyenin en sayılı fabrikalarından hatta sıralamada dünyanın ilk 50 fabrikası arasına giren bir fabrikada torpilsiz işe başlamış bir delikanlı. İşe başladığı ilk gün yanına gelen herkes kimin yakınısın diye sorar ve delikanlı kimseyi tanımadığını söyler. Burada uzun yıllar çalışan bir görevli başını iki yana sallar ve ben ilk defa birisinin torpilsiz bu kuruma girdiğini görüyorum der ve delikanlıyı takdir eder. Gel zaman git zaman delikanlı Önüne koyulan projeyi verilen görevleri vaktinden önce bitirip teslim eder. Ve bu süre içinde fabrikadaki işçilerin patronların yöneticileriyle kurduğu insan ilişkilerini gözlemleyen ve bir yıl gibi bir süre içinde burada çalışarak staj yapan ve iş hayatını yakından deneyimleyen geleceğin neferlerinden olan delikanlı aynı zamanda hayalleri olan ve hayalleri doğrultusunda kendisini besleyen ve kimseye minneti olmayan bir insan.Artık stajın son dömenlerine gelinmiş  ve delikanlı başındaki en yetkili kişiye şu tarihte buradan ayrılacağını bildirmiştir. Yönetici onun bu söylemini dikkate almaz ve gidemessin şunları şunlarıda yapacaksın der. Delikanlı zamanın dolduğunu ve gitmesi gerektiğini tekrar yineler. Yönetici madem öyle cw ne bende gerekli şeyleri yazarım diyerek tehdit eder.. Delikanlı istediğinizi yazabilirsiniz sizin yazdıklarınıza benim ihtiyacım yok der. Yönetici bu cevap karşısında daha çok kudurur ve olmayan şeyle iftira yollu ithamda bulunur. Delikanlıyı tutana aşk olsun. Sen beni bu şekilde korkutup ezemessin, sen ancak senden korkanları yönetebilirsin beni değil kendine gel "der ve bağırır.Fabrika da yeryerinden oynar ve yönetici hiç beklemediği bu durum karşısında geri fites yapar ve "öyle söylemek istemedim özür dilerim "der. Hakkını korumaya çalışan bu yiğit delikanlı fillerin karşısında ebebil kuşu olup sadece gerçeğin peşinden giden (makam mevki cwdeki öz geçmiş patrona yalakalık bu kuşak için önemli değil) sadece ve sadece gerçeğin ve hakikatin yolunda insan gibi yürüyüp hakkını savunan bu çocuk Cumhuriyatin yetiştirdiği onurlu dik duruşlu ve kendisine güvenen köleciliğe esir olmayan insanın değerli bir varlık olduğunun altını çizen "Ben varsam sen varsın, sen varsan ben varım. Biz bir bütünün parçalarıyız, kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur.Bu üstünlük sadece ve sadece davranıştadır. " Genç delikanlının davranışı fabrikada 20 yıldır korku imparatorluğuyla yöneticilik yapan bu kişiye  de ders vermiştir. Sevginin ve insana yakışan davranışın altını davranışlarıyla çizmiştir. Delikanlı bu davranışıyla fabrikadaki diğer yöneticilerdende taktir görür. "Biz bugün bir seçim yapsak yine seni seçerdik KAĞAN "derler ve Delikanlıyı bu davranışından dolayı karşısında kim olursa olsun hakkını koruduğu için hepsi yürekten kutlar.
              Bu durum karşısında delikanlı bir şeyi fark eder ve mutluluğun tarifini değiştirir. Mutluluk kendi hakkını savuna bilmek ve dik duruş gösterdiğinde  önce kendini keşfetmek adına kendine saygı duymak ve insanların saygısını kazana bilmek olduğunu fark eder. Yolun açık olsun genç delikanlı ,yürekli ,cesaretli ve özgür ruhlu duruşunla bize örnek olduğun için. Allah her işini kolay getirsin herşey gönlüne göre olsun.Bizdende kocaman sevgiler ve saygılar iyiki varsın. Dünün çocukları bugünün gençleri yarının Adamları olmaya devam edecektir.Bayramın kutlu olsun çocuk.
 Dünya köylüsü
     Ayla Bağ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder