27 Mart 2019 Çarşamba

HİKAYE VE ŞİİRİN DİLİNDEN TOKAT


                 Gazi Osman Paşa Ünv. Artova Meslek Yüksek Okulu İletişim Kulübü tarafından hazırlanan ''Hikâye ve Şiirin Dilinden Tokat'' Söyleşimiz gönüllerde güzel izler bıraktı.Önemli olan gönüllerin feth edilmesiydi. Meslek Yüksek Okulu İletişim Kulübünün Karşılaması bizleri ağırlamaları ve uğurlamalarıyla muhteşem bir güne imza atan gönlümüzü feth eden emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.
                 "Bir şehrin kültürünü ve miraslarını Tokat sevdalısı ve gönüllüsü olarak gençlerimize memleketimizi hikâye ve şiirin dilinden anlatmak, mihmandarlık etmek bizim için sunulan en güzel fırsat ve onurdu. Genç nesil için, Tokat için biz yüreğimizle oradaydık " diyen şair Rasim Yılmaz ile birlikte üniversite gençliğiyle buluşmamız ve yurdun dört bir yanından gelen öğrencilerimize Tokat'lı şair ve yazar olarak bizim gözümüzden memleketimizi onlara anlatmak,  ilkler tekler ve kırklar şehri Tokat'ı tarihsel kültürel farklılıklarımızı dillendirmek altını çizmek, bakış açılarımızı değiştirmek, yaşayan insan hazinelerinin örnekleriyle bozulmamış ahlakıyla Anadolu'nun mayası olan bu topraklarda doğan insanların karakterinde zuhur eden güzellikleri aktarmak için gittiğimiz Gazi Osman Paşa Ünv. Artova Meslek Yüksek Okulu İletişim kulübü tarafından hazırlanan etkinlikte heyecan doruktaydı. Çünkü İlkokulu Artovada okudum ve 40 yıl önce ilk şiirimi okuduğum ve arkadaşlarımla folklor oynadığım bu sahnede anılar gözümün önünde canlandı ve kendimi  çok mutlu gururlu ve duygusal hissettim. Öğrencilerin güçlü alkışlarıyla kendime geldim ve kırkkızlar efsanesinin yolculuğunu öğrencilerle paylaştım. Değerli arkadaşım şair Rasim Yılmaz yazdığı şiirlerle "Tokata Gitmek Gerek "dedi ve öğrencilerimizi şiirin mısralarında ilçe ilçe, mahalle mahalle gezdirdi. Okul rektörü,  Artova ilçesinin belediye başkanı, kaymakamı, komutanı, ilçe müftüsü ...herkes oradaydı çok samimi ve güzel bir ortamda bizi kuçakladılar ve söyleşiden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Şöyleşi sonrasında kitaplarımızı imzaladık ve öğrencilerle kitapları buluşturan, yazara destek veren Eğitimci Sayın Belediye başkanı Lütvi Yalçın Beyefendinin kitaba ve yazara verdiği destek benim için çok anlamlı, önemli ve yüce bir davranıştı. Çünkü ilk defa bir başkanın kitaba ve yazara verdiği değeri davranışlarına yansıtarak yanımızda olduğunu  hissettirmesi elbetteki yazar için çok kıymetliydi. Artova'lıların çok şanslı olduğunu düşünüyor ve özü sözü bir olan bir insana ilçelerini teslim ettikleri için hepsini yürekten kutluyorum.
              Bizleri okulunda ağırlayan okul rektörü Murat Okyay Demirörs Beyefendiye,Sayın Belediye başkanı Lütvi Yalçın Beyefendiye, kıymetli protökole, katılım ve katkıları için değerli öğrencilere, muhteşem bir katılımla gerçekleşen programda emeği geçen İletişim Kulübü ve kıymetli hocalarımıza Hıdır Polat hocamın şahsında ayrıca teşekkür ediyor nice kültür sanat programlarında buluşmayı temenni ediyoruz. Güzelliklerde buluşmak dileğiyle...
Dünya Köylüsü
Ayla Bağ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder