16 Mart 2019 Cumartesi

ÇANAKKALE RUHU

        Çanakkale ruhu  bir dik duruşun adıdır, tuzak kuranların üstünde bir tuzak kuran var deyip iman gücüyle yaradana sığınıp elinden gelenin en iyisini yapmak ve bütünün hayrına kudretiyle  güzelliği inşa edenlerin kurtuluşa erdiği yer demektir.

Çanakkale ruhu bütün kötülükleri yenerek 7 düvele meydan okumak onlara baş gelmek biz olmaktır.

Bu ruh, karakrakterinde ki var olan bozulmamış fıtratıyla  olayların karşısında insanlığın gereğini yapanlar demektir, vazgeçmemek, mücadele etmek, mucizeler yaratmak, hayal etmek ve güzel yarınların geleceğini yeryüzünde özgürce  inşa etmek ve diriliş demektir.

Çanakkale demek İyiliğin güzelliğin hakim geldiği, kötülüğü ve kötüleri boğaza gömmek ve "Çanakkale geçilmez" imzasını atan tüm dünyaya altın harflerle yiğitlerin yazdığı destan demektir. Birlik olmak tevhit bilinci oluşturmak demektir.

Bugün bu ruhu yaşatmaya çalışan günümüz insanı kendi hayatını kurtarma şavaşı vererek 7 düvelle mücadele edip  insan olarak ayakta kalmaya  çalışıyor.
Nasıl mı?

-Kişi KENDİSİNİ kaybetmeden özgürce içinde var olan potansiyelini açığa çıkartarak hayatta kalabilme ve var olabilme savaşında iz bırakabilmek gayretini gösteren insanoğlunun kendisiyle ve çevresiyle olan mücadelesini bu savaşa benzetebiliriz.

-İnsanlığın temeline koyulan bombayı farkeden analar ve babalar AİLEYİ  bir arada tutabilme bu bütünlüğü koruyabilme ve biz olabilmeyi başarma gayretini gösterebilenlerin çalışmalarını bu savaşa benzete biliriz.

-TOPLUMUN  protatipine bakarak medeni bir toplumun gelişmesini ve yıkımını bu toplumun davranışlarında ayakta kalmak için tarihiyle derin bağ kurmak ve kültürünü yaşatma mücadelesinde görebiliriz.

- Bu ruhu koruyabilmek için medyayla olan seyrimizde  bize sundukları dizilerdeki AHLAK sız dayatmalarına karşı olan savaşımızı ortaya koyduğumuz tavrımızla yaptığımız bir mücadelenin gelenek ve göreneklerimize bağlılığında görebiliriz.

-EKONOMİK alanda bizim içine düştüğümüz faiz batağıyla, israflarla ömrümüzü bankaların çalışanı köleleri olmama savaşını verirken evsiz barksız arabasız kalabilmeyi şatafattan uzak  sade yaşamayı göze alabilmekte görebiliriz.

-EĞİTİMLİ  güzel insanların çabalarıyla bilimde öncü olmak, aklımızı kullanmak, düşünmek ve aydın insanların liderliğinde  kuran ahlakıyla kamil insan olmanın çabasını, cahilliğin yol açtığı karanlıklarda, kol gezdiği meydanlarda  bu ruhu yaşatanlarda görebiliriz.

Günümüzde savaşların adı değişti. Silah icat oldu mertlik bozuldu. Teknoloji
ilerledi insanlık bozuldu.104 yıl önce verilen bu mücadelenin galip geldiği kendisiyle barışık, güvenilir, toplumun en küçük yapı taşı ailenin bütünlüğünü ve huzurunu öncelik edinen sanat alanında ve  her alanda öncü olan bu ruh bugün  teknolojinin ve sanayinin aşırı getirileriyle insanoğlunun dengesini bozdu. Ekolojinin, biyolojinin, doğanın, psikolojinin, sosyolojinin, yediğimiz içtiğimiz gıdaların, genleriyle oynanmış tohumların, Eğitimin, doğal olmayan yapay yaşamların getirdiği yapay hayatların sağlıksız hasta insanların duygusuz,  sevgisiz,merhametsiz ve hissiz bir nesille kaybolmaya yüz tutmuş insanlığın arayışları içinde İNSAN kalabilme savaşı verenlere şahitlik etmenin huzurudur Çanakkale ruhunun zaferi.
Dünya Köylüsü
   Ayla Bağ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder