21 Mayıs 2017 Pazar

İKİ KIZLAR

           Merve  ve Gökçe  çocuk yaşta sanatla yoğrulan gördüklerini duyduklarını annesinin ve babasının çalışma atölyelerinde uygulama sahası bulan  kızlar üniversiteye geldiklerinde aldıkları eğitimin dışında  bu birikimlerini işe dönüştüren ve sevdikleri yönde kendilerini geliştiren iki kız.
           Küçüklüğümüze dair hatırladığımız ilk hatıralar bebeklerimizi giydirmek,annemin atölyesinde yaptığım  ilk baskılı tişörtü anneme hediye etmek, bebeğim için elbise dikmek ,biçmek hatıralarımın arasında yer alır. Çizimim güzel olduğu için arkadaşlarıma elbise modeli çizerdim. Üniversite yıllarında Erasmus kanalıyla Fransa'ya  gittim ve orada seçmeli ders olarak "anıları seç çiz " dersini aldım. Daha sonra iş olarak neden böyle bir şey yapmayayım dedim ve kendimizi bu yönde geliştirdik. Hikayesi olan şeyleri çiziyoruz yazıyoruz ve basıyoruz yani hikayeyi ölümsüzleştiriyoruz. Aslında her desenin bir hikayesi var. Var olan bu hikayeleri  baskıya  dönüştürüp, tşört, çanta, yastık yaptık ve insanların hizmetine sunduk. Aksesuarlarımızı oğal ürünlerden çalışıyoruz. At kestanesi, deniz kabuğu, kuru çiçek, gibi. Mevsimine göre kışın atkı yazın flar baskısı yaptık. Yaptığımız bu çalışmalarla tasarım etkinliklerine katıldık.  Buralarda ürünlerimizi sergileme fırsatı bulduk. Amacımız yeni yüzler tanıyıp yeni hikayeler üretmek ve tasarlamak. Tasarladığımız hikayeleri  baskıyla ölümsüzleştirmek.Son planda ürünlerimizi  ve kendimizi tanıtmak elbette ki. İkimizinde  aldığımız üniversite eğitimi moda üzerine değil ama biz hayallerimizin peşinden gidip fark yaratmak adına bu dalı seçtik. İşimizi seviyoruz ve zevkle üretiyoruz. Herkesin bir uğraşı olsun kendilerini ifade edebilecekleri şeylerle ilgilenip mutlu olsunlar.
            Merve ve Gökçe kızlar hayallerinin peşinden gidip bulundukları yerde fark yaratan bir hikayeyle karşımıza çıkıyorlar. Yolunuz ve bahtınız açık olsun "iki kızlar "  Merve ve Gökçe Güzel kardeşler. Teşekkürler bizimle hikayenizi paylaştığınız için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder