22 Nisan 2015 Çarşamba

SONBAHAR

              Adından da anlaşıldığı gibi son dem, sınırların bittiği, sınırlı olduğunun farkına vardığın yerdir sonbahar. Bu döngü de gelinen son nokta öğrendin öğret, en güzelinden, en kalitelisinden, en safından, en temizinden insana sağladığın fayda ve yarardır sonbahar. 
               Ey insanoğlu neyine güvenip de kendini ilahlaştırıyorsun, kendini bir şey zannediyorsun. İşte buraya kadardı. Ölümlüsün, her canlı ölümü tadacak. Sen de öyle kibirlenme, sana giydirdiğim yeşil elbisenin ayağının altına serdiğim halıyı açtığım temiz sayfayı, her şeyinin şükrünü eda edersen başka bir dirilişle tekrar diriltirim, yeter ki benden kopma, koparma bağını. Zamanda ve anda yapman gerekeni, yaşadığın çağın gereğini yerine getir, herkes yaşadığı çağadan sorumlu. Kuranı Kerim'in Nisa Suresi'nin 36-38. ayetinde "Ve Allah'a kulluk edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya, babaya, yetimlere, yoksullara, akraba olan komşulara, uzaktan komşulara, yanında bulunan arkadaşa, yolda kalanlara, himayene verilmiş kimselere iyilik edin. Şüphesiz Allah kibirlenen ve övünen, cimrilik eden insanlara cimriliği emreden ve Allah'ın kendilerine armağanlarından verdiklerini gizleyen kimseleri ve Allah'a ve ahiret gününe iman etmedikleri halde mallarını insanlara gösteriş yapmak için harcayan kimseleri sevmez." 39. Ayette "Birde bunlar Allah'a ve ahiret gününe iman etselerdi ve Allah'ın kendilerini rızıklandırdığı şeylerden Allah yolunda harcasalardı zarar mı görürlerdi ve Allah onları çok iyi bilendir."
"Senden öncekilerde bunları bunları yaşadılar sonuç ne oldu bak. Sana bunları bildiren kitabı gönderdim haberin var mı? Kesinlikle senin düşündüğün gibi değil. Hayır kesinlikle senin düşündüğün gibi değil. Hayır hayır kesinlikle senin düşündüğün gibi değil." der başka âyetlerde. 
               Neydi benim düşündüğüm, neydi senin düşündüğün? Doğal olan bu hayatı yaşayan, ey insanoğlu sorumluluklarının farkında mısın? Kalbindeki hastalığı zihnindeki bozukluğu gidermen için sana son fırsat kendine gel, kendini bil, yeniden ek güzellik tohumlarını, senin düşündüğün gibi olmuyorsa, ki olmuyor yaradanın çizdiği çizgiden ve onun bakışından bak dünyaya, gör o zaman neler olur. Onlar ilk önce meyvesini verirler, girdikleri ortamda yanlışı düzeltir, birliği beraberliği sağlar, güler yüzlü, düzen kuranlardır, Allah'la bağını kopartmayan kendisini başkasına karşı sorumlu hissedenlerdir.(Müddesir Suresi 38-39) "Her benliğini bulmuş kimse, kazancının karşısında bir rehindir." Bundan kurtulman için zihin toprağında yağan yağmurların hangi tohumu yeşerttiğine dikkat et. Kesinlikle o bir öğüt verici ve düşündürücüdür o korumaya ve sakındırmaya ve affetmeye ehildir.
                 Insan olarak yaratıldığımız bu dünyada her daim imtihanda olduğumuzu unutmadan, insanlığın gereğini yapmak farkındalığına erişmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder