1 Ocak 2018 Pazartesi

ANA KITALAR

           Her kıtanın  kendi içinde madi yanını ve manevi yanını yaşatan değişmez değerleri taşıyan insanlığın kadim  bilgilerini günümüze taşıyan kültürler vardır. Bunlar o bölgenin yerel halkıdır. Buralardan bu öğretileri alıp günümüzdeki  kaybulmuş insanı  yeniden bulmamıza yardımcı olacağına inanıyorum. "ilim çin de bile olsa gidin alın "ata sözünün bu günkü geçerliliği insanlar yerel kabuklarını kırıp evrenselleşme yolunda iletişim ve bilgi çağının çok büyük önemi var. Bu doğrultuda insanlık son yıllarda pire gibi büyük sıçrama kaydetmektedir. Bugün dünyanın öte ucundaki insanlık öğretisini Anadolu insanının alması ve bu değerlere sahip çıkması zor olmuyor, çünkü içindeki insanlık değerleri ile tanış geliyor ve kabullenmesi kolay oluyor. Tüm dünyada yaşayan insanların ortak derdi ortak kültürü ortak yaşamı insanlığın fıtratına uygun doğal kadim bilgilerin gün ışığına çıkmasıyla mümkün olacağı için artık dünya küçüldü ve bir köy haline geldi. Akraba toplumlar, tanış insanlar ve ortak yaşam alanımız olan kara parcası ana kıtalar bize ortak akıl üretmeyi ortak iş yapmayı ve orta yolu bulup huzura kavuşmayı öğretiyor. Yunusun dediği gibi " gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz" dizelerinin bize aktardığı bilgiye insanlığın kulak verdiğinde ekilen tohumun yeşereceğine hatta yeşerip dal budak verip çiçek açacağına açılan çiçeğin uygun ortamı bulduğunda meyveye döneceğine ve meyvedeki tohumun tekrar toprakla mevsiminde buluşup sulandığında ancak ve ancak sevgiyle yeşereceğine canı yürekten inanıyorum.
            Amerika kıtasının ruhunu maneviyatını  yerli halkı kızıldereliler, mayalılar taşır en doğalını bunlar yansıtır. Maddi yönünü de beyaz adam dedikleri homo barbaruslar yönetir, ceremesini siyahlar çeker sefasını beyazlar sürer. Maneviyatını kaybetmiş ve maddiyatcılığı ön planda yaşayan bir kıta. İnsanoğlunun maddi yükselişiyle hakimiyetin kendinde olduğunu sanan bu insancıklar topluluğu gittiyi yerlere demakrasi ve özgülük adı altında ters düz ettikleri insanlık değerlerinin yok olmasında kendi çıkarları için bile bile değerlerin üstünü örtmeleri kafirliklerinden ve firavunlaşan insanların topluluğu olmaktan kendilerini alıkoyamamışlardır Amerikalılar. Aşırı paranın ve gücün şımarttığı, Bilgiyi içselleştirmeden yapay insanlara dönüştürdüğü sanal alemlerin diyarı.
             Avusturalya kıtasının ruhunu maneviyatını yerli halkı abojinler taşır. Maddi yükünü göçmenler çalışır ve sefasını burada yaşayan halk sürer.Abojinler ilk koblosuz iletişimi insan enerjisiyle beyinden beyine sağlamış yürekten konuşan insanların diyarı. Gönülden gönüle bir yol vardır bilinmez, diyen ozanların kastettiği diyarların kıtasıdır. Eğitimi ve bilgiyi dünya insanına üniversiteler aracılığıyla pazarlayan kıtadır.
              Avrupa kıtasının ruhunu  iskandinav ülkelerinde görebiliriz. Çalışan halk göçmenlerdir. Avrupa kıtası bugün varlığını sanayiye borçludur. Her şeyleri insanlığın en yüksek refahı ve huzuru için dizayn edilmiş kendisini üstün bir varlık olarak gören  bu kıta da ruhunu kaybetmiş işini görev icabı yapan robot insanlarla dolu ruhsuz bir toplumun yani sevgiyi sevecenliği hissiyatı unutmuş bir toplum olması maneviyatın buzda dondurulmuş hali olarak görüyorum. Dondurulmuş gıda gibi. Donuk insanlar. Kendilerini kapatan insanlar. Güçü üstünlüğü maddiyatta gören insanlar.
              Asya kıtasının ruhunu maneviyatını doğu ve batıyı birleştiren tevhit ilminde öncü olanlar yüklenmiştir. Bunlar Arabistanda Muhammet Mustafa, Hindistanda Gandi, Afganistanda İkbal, Çinde konfiçyus, orta asyada Hoca Ahmet yesevi, Anadoluda Hacı Bektaşı Veli , Farabi, ibni Rüşt, Mevlanalar, Yunuslar, tüm bu manevi öncülerin kalesidir Mustafa  Kemal Atatürk Türkiye'si. Özgürlükler ülkesi. Kirletilmeye ve zihinleri bulandırılmaya çalışılan bu insanlar topluluğunun maddiyatçılara kapitalistlere emperyalistlere karşı savaşmaya çalışan dik  duruş  gösteren bozulmamış insanlığın doğum yeridir bu topraklar. Şeytanların ve iblisin kol gezdiği bu coğrafyada insanların akıllarını kullanamamalarının bulanan ve bunalan insanlığın asrı şahittir ki insanlık hüsrandadır. Yok oluştadır. Ancak va ancak hakkı ve sabrı tavsiyeleşenler salih amel işleyenler hariç. Öze ve doğal olana dönmek için aklını kullanan tüm insanlık örneklerinin bilinç düzeyinde ki birleşimin tam göbek yeridir Anadolu. İnsanoğlunun doğasına uygun kendi içindeki yasaya uygun yaşaması özgürlüktür. Sadece Allaha kul olmaktır. Suyun akışkan hali. Bulunduğu kabın şeklini alan uyumlu bilgili iki dünyalı insanların diyarı.
              Afrika kıtasının ruhunu maneviyatını yerli halk ne kadar korumaya çalışsada hıristiyan misyonerlerin gazabına uğramaktan kendilerini kurtaramamış kabile yönetimine insanlığını hapsetmiş bir bölge olmasından dolayı evrensel değerlere kendisini kapatmış sömürülen bir toplum olarak yaşamaya devam eden kaderci böyle yaşamaya inandırılmış insanlar topluluğudur
Afrika. Doğayla iç içe yaşayan vahşi hayatla evcilleştirilmiş hayat örneklerinin bulunduğu bu kıta bize aşırı sıcaklardan dolayı buhar olmuş maneviyatın yok oluşunu görmekteyiz."insanlar kendi benliklerini değiştirmedikçe biz o toplumu değişime uğratmayız "kula kul olmuş insanların üzerinden gercek sahibimizin kim olduğunu okumamız için örnek bir ana kıtadır Afrika. Kazılarda 3 milyon yıl önceye dayanan insanlığın izlerine rastlanmış bir kıtanın, bugünkü vahim durumu gözler önündedir. Bir Afrika ata sözü " eğitim bir köy ister" der. Yönümüzü Afrikaya çevirirsek sevgiyle ve merhametle kuruyan topraklara sevdalanıp su misali gerçek bilgiyi götürürsek insanlığın yeniden doğuşuna şahitlik edebiliriz. Yani güneşin kavurduğu yanık tenli insanların diyarı.
             Antartika buzullar kıtası güney kutup kara parçası keşf edilmeyi bekleyen gelecek. Buzullar altındaki ayzberk . Penguenler ülkesi anaların avlandığı babaların yumurtaları koruyup kolladığı yaşamın devamı için tersine bir dünyanın olduğu yer. Herşey görünenin aksine görünmeyende gizli olan dünyanın sırlara açılan kapısı. Keşfedilmeyi bekleyen bölge. Kutup bölgeleri iklim değişikliğiyle     Güneşin sıcaklığından etkilenen buzulların erimeye başlamasıyla insanlık tarihinin bilinmeyen
yönlerinin açığa çıkacağı bir zamana şahidlik etmek üzereyiz. Aşırı soğuklardan dolayı suyun buz hali. Kutuplar soğuk iklim yani güneşin olmadığı yer.
                 Aslında bana göre her ana kıta üzerinden okuduğum doğal görünen gerçeklik üzerinden her insan topluluğu kendi insan modelini yaratıyor ve bu dünyaya hakim kılıyor. Sevgiyle ve merhametle  değişebilirliliğimizin bir örneği olarak bu dünya düzeninde iyiliğin ve güzelliğin hakim
kılındığı bir ortak akılla ve bilimin önderliğinde dünyayı ve bulunduğumuz mahali cennete çevirmemiz bizim elimizde. Güç içimizde önce kendimizi keşfedip sonra başka diyarları keşfetmek, gezmek görmek, gelişmek, algılamak, anlamak ve anlamlandırmak dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder