23 Mart 2017 Perşembe

YİNE YENİ YENİDEN

              Bahar geldi .Yastık altında sakladığımız duygularımızı içimizde büyüttüğümüz sevdalarımızı gün yüzüne çıkarma zamanı.Eskiden kalma kurumuş köhne işe yaramaz dallarımızın fikirlerimizin budanma zamanı.
          Yine yeni yeniden  kentsel dönüşüm misali ,eskiden vaz geçip kökten temizlenmenin kalıntılarının arasında ki harfiyat dökümünün döngüsünde yeniliklere yer açma ve temizlenme zamanı.Mevlananın "yeni şeyler söylemek lazım can cağazım "dediği gibi yeni şeyler söylemek için çok okumak çok dinlemek çok düşünmek çok gezmek gerekiyor. Yeni edindiğin bilgiyi,sağlam  ve kılavuz köklerle beslenen sevgi dallarında yeşermesine çiçek açmasına ancak kurduğun doğru bağlantıyla mümkün olacağını düşünüyorum. Zamanenin getirilerini doğal akışı içinde sindiremeyenlerin hayata karşı direnç oluşturması uyumsuzluğu ve mutsuzluğu beraberinde getiriyor.Havaya düşen ilk cemre suya düşecek olan cemrenin müjdecisi ,suya düşen cemre toprağa düşecek olan cemrenin müjdecisi misali döngüsellik gösteren doğal olayların önüne durmanın imkansızlığında ki gerçekle ,düşüncelerimize düşen sevgi cemresinin, sözlerimizdeki sevgi sözcüklerinin müjdecisi olarak görürsek dilimize düşen sevgi sözcüklerinin  davranışlarımızdaki  olumlu yansımasının müjdecisi olarak  görebilir ve bu döngüsellik içinde her şeyin bir biriyle olan bağlantısının sonucu yaşadıklarımız ve yansıttıklarımız İnsanın doğasındaki sevgiyle yarattığı şey bizim eserimizdir. Eserimizi inşa ederken beslendiğimiz kaynakların sevgi enerjisiyle bize akmasına izin vermeliyiz çünkü insan segiden ilgiden ve enerjiden ibarettir.
               Yine yeni yeniden her şeyimizi gözden geçirmek ,yenilenmek,için bize verilen bu hayatın sayılı günlerinde sevgiyle sayılmak dileğiyle.
            Dünya köylüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder