3 Şubat 2016 Çarşamba

İNSAN

İnsanlık deryasında yüzen insanoğlunun gemisi insanın kendisidir.insanın gemisi nezaman yüksek düşünceye ulaştı o zaman cudiye kurtuluşa erdi.yani en yüksek teknolojiyle donatılmış bir geminin bağı yaradanla kurulmuşsa o geminin batması olanaksızdır.
örnek olarak Nuhu,yunusu,yusufu,ibrahimi,musayı,isayı,ve muhammedi verebiliriz. Batan geminin yani yaradanla bağ kurulmamış benlikle inşa edilen hayatların sonu batmaktan ibarettir.
örnek olarak firavunu,nemrutu,titanik,yüksek düşünceye yaradana ve elçilerin getirmiş olduğu mesaja kulaklarını tıkayanların sonlarının batmaktan başka çıkış yolu yoktur.ve yeniden inşalarıda mümkün değildir .çünkü son pişmanlık fayda vermeyeceği o gün gelmezden evvel kendine çeki düzen verebilmektir aslolan.ömür bir mevsimdir gelir geçer.
        Adem olduğunda muhattap alındın.değerlendin değer kazandın bu bilincin sana öğrettiklerini unutursan yada bilerek kendi çıkarına kullandığında bilinç düzeyinden yüksek düşünceden kovulursun ve yine değersizleşirsin Allah katında .Kul yanında değerin olur ama hak yanında olmaz asıl kayıp asıl cehennem odur.
         Nuhun gemisi yani yaşadığı toplumda kimsenin inanmadığı kayıp değerler ile kendini inşa etti.içindeki en yüce duygulara ve düşüncelere ve davranışlarla kendini yaradana teslim etti .nefsinden geleni yuttu,ruhundan geleni tuttu.Allah'ta ona icabet etti,gün geldiğinde yaradanın izniyle tasadan kurtulup kurtuluşa eresin. Bu yöneliş hakkaniyetlice olsun düşüncelerimiz ve davranışlarımız bizim birer uzvumuz yada bizim bir parçamız gibidir bizden zuhur edenler.bizden zuhur edenler çok sevdiğimiz vazgecemediğimiz bir hal olsa bile  ondan vaz geçeceksinki  en yücesine eresin.Allah'ın yardımıyla zürriyetin güzelliklerde anılsın ve devam etsin.
        İbrahim düşündü atalar dininden vaz geçti .ibrahim nuhun soyundan kurtuluşa erenlerden idi ve selim bir kalp ile Allah'a yönelenlerden idi.muhakkak ki ben rabbime gidiciyim O bana hidayet edecek dedi.Baban bile olsa  yani kemikleşmiş yapıdan hak için ondan vazgeçti ki mevlam onu tüm insanlık deryasında yüzen gemilere önder yaptı.
        Yusuf yaradandan vazgeçmediği için zindanlara atıldı ,züleyhaya meyl etseydi yusuf yusuf olmazdı,ve yaradanda ondan vazgeçmediğini göstermek için onu tüm ülkeye kral yaptı.
         Yunus çalıştı çabaladı ama kulak veren olmayınca sizinle mi uğraşacağım deyip yerini yurdunu terk etti sorumluluktan kaçtı.Ama bu terk edişlerin görevden kaçışların ona huzur getirmeyeceğini gördü ve yaradana sığınıp pişmanlığını dile getirdi ve yaradana sığınmakla onun limanına demir atan gemisinin kurtuluşuna vesile oldu.geri kalan ömrünü mutlu yaşadı.
         Musa gibi sandıklarda nehirden geçip,saraylarda zalimin ocağında yetişip,adam öldürüp ,yerini yurdunu terk edip hak dostu bir limana sığınıp kendini tamir ettikten sonra yeniden saraya dönüp gerçeği  ve hakikati getiren bilinen bilgiyle sıratel mustakime kılavuzlanan bu insanın Allah'tan bi haber yaşayan saray halkını kurtuluşa davet etmesi, bilginin ve öğrenmenin güzele ulaşmanın kuralının bu olduğunu hatırlatmasının örneğidir...
         İsa yüksek düşüncenin  ve bilincin sadece ve sadece arınmışlıklardan doğacağının bir göstergesidir. Tüm yaratılmış beşeri kanunlarına dünya ilmine meydan okumadır.kurtuluşun ancak ve ancak yaradana demir atmakta olduğunun bir kez daha üstüne basılarak altını çizerek bizi uyarması ve en güzele ulaşa bilmenin yolunun bu olduğunu müjdelemesi...
        Muhammet Mustafa Ahmet bütün bu elemelerin bu arınmışlıkların bu temizlenmelerin bize getirdiği huzurun ve mutluluğun verdiği çoşkuyla enerjiyle bilinç düzeyinde bilinçli yaşamanın ve ahiretin azığının bu dünyada ki  zamanda hazırlanmasının ve başkalarınında bu güzelliğe meyl etmesi için sorumluluk bilinciyle yaşamasının son kez hatırlatılmasıdır.Hayat denen bu deryadaki  insan gemisinin en yüksek seviyeye   Sabitlenmesidir oturmasıdır otağ kurmasıdır bilinç limanına demir atmasıdır.Muhakkak ki onlar zafere erdirilmişlerdir.
        İnsan gelişmeye açık  herdaim güzele yönelen çirkine meyletmeyen  tüm çirkinliklerden arınmaya musait bir yapıda inşa edilmiştir.içindeki potansiyel enerjiyi ortaya çıkarta bilmen için inandığın doğrultuda yaradanla beraber yürümek....velhasılı kelam hayatımıza giren iyi insandan mutluluk, kötü insandan tecrübe,yanlış insandan ders,mükemmel insan iz bırakır üzerimizde.
                            Dünya köylüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder