12 Şubat 2019 Salı

BİZİM KIRK KIZLAR

BİZİM KIRK KIZLAR
Gazetemiz yazarlarından eğitimci-yazar Şerare Kıvrak, Ayla Bağ'ın Kırk Kızlar Projesine ilişkin değerlendirme yaptı.
GÜNDEM
08.02.2019 07:44
Gazetemiz yazarlarından eğitimci-yazar Şerare Kıvrak, Ayla Bağ'ın Kırk Kızlar Projesine ilişkin değerlendirme yaptı. Projeyi desteklediğini belirten Kıvrak, "Bu proje kadınlarımızın kendi dalında, gücü dâhilindeki üretimiyle emeğin, sabır ve inancın neler yapabileceğinin canlı örnekleridir." dedi.
            Şerare Kıvrak'ın Kırk Kızlar projesine ilişkin kaleme aldığı yazı şöyle oldu:
            "Tokat’ın efsane kadın kahramanlarıdır kırk kızlar. Tarihin derinliklerinde yerlerini almış olmalarına rağmen her dönemde isimleriyle, mücadeleleriyle güncelliklerini korumaktadırlar. Kırk kızlar efsaneden öte yaşanmış ve yaşanmakta olan heyecandır. İnsani değerlerin, güzelliklerin diri kalmasını sağlayan kişisel gücün topluma yansıtılmasıyla oluşan sosyal dayanışmanın, paylaşmanın, sevgi, saygı ve hoşgörünün evrenselleşmiş adıdır kırk kızlar.
            Kırk kızlar Anadolu’dur. Bitek topraklardır. Tarlalarda bire kırk veren başaklar, elma bahçelerinde ter kokularıdır. Onlar dünden bugüne varlığını sürdüren, geçmişin derinlerindeki izlerin, güzelliklerin Yeşilırmak, Tozanlı, Kelkit Vadisi’nde boy vermiş devamlılığıdır. Ve bizim yaşayan kırk kızlarımıza ortak ad olurken, özünde bilimsellik olan özveri, emek ve sabırla süslenen bir projenin de gerçek adıdır KIRK KIZLAR. İşte bizim kırk kızların annesidir Ayla Bağ… Ona bu ismi ben taktım; Kırk Kızların Annesi…
            Günümüzde kadınlarımızın hala hak ettikleri yerlere taşınamamasına karşın, kırk kızların annesi sevgili Ayla Bağ, emek verdiği projesiyle bizim yaşayan kırk kızlarımızı evrenselleştirme mücadelesine girmiştir.
            Tokat ve yöresindeki emeğiyle, alın teriyle çalışarak sevgi ve hoşgörü şemsiyesi altında üreten kadınlarımız kırk kızlarımız bu proje dâhilinde seslerini duyurabileceklerdir.
            Bu bağlamda ben de daha önceleri köşemde yazdığım “Tokat’ta Kadın Profili Değişiyor mu?”  sorusuna en güzel yanıt sevgili Ayla Bağ’ın Kırk Kızlar Projesi’dir. Diye düşünüyor ve destekliyorum.
Bu proje kadınlarımızın kendi dalında, gücü dâhilindeki üretimiyle emeğin, sabır ve inancın neler yapabileceğinin canlı örnekleridir.
            Bu örnekler, yani bizim kırk kızlar; azim ve kararlılığın, yaratıcı gücün ışığında teknolojiye karşı zaferidir de diyebiliriz. Zira her biri ürettiği dalda zanaatkârdır, işin ehlidir.
            Bu zafer kırk kızların annesinin ve projenin bir bedelidir de denilebilir. Öncelikle bir kadın olarak, sonra bir eğitimci olarak, daha sonra bir Tokat sevdalısı anne olarak sevgili Ayla Bağ ve Kırk Kızlar Projesi’ni yürekten destekliyor, nice kırk kızlara ulaşmak dileğiyle. Esen kalın"

Şerare Yağcıoğlu Kıvrak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder