10 Kasım 2018 Cumartesi

Tokat'ın EN'leri

       

            Tokat Gündem Gazetesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen Tokat Enler Ödül Töreni bu yıl Tokat Dedeman Otelde düzenlenen organizasyonla  ödüller sahiplerini buldu. Tokat Enleri Ödül Töreni 3 Kasım Cumartesi akşamı Tokat Dedeman Otel’de yapıldı. Türkiye genelinde başarılı bulunan Tokatlı sanayici iş adamları ve belediye başkanları sanatçılar, sporcular, sivil toplum kuruluşları ve bireysel başarıların değerlendirildiği 2018 yılı ödülleri Dimes firmasının kurucusu merhum Mustafa Vasfi Diren adına verildi.
Geceye saygı duruşuyla ve istiklal marşının söylenmesiyle başlandı. Gecenin sunuculuğunu Halk müziği sanatçısı Seyhan Güler ve TOŞYAD kurucu üyesi Mahmut Hasgül'le birlikte sundular. Program Ekin TV ve Tempo TV’den canlı olarak yayınladı.
            Törenin açılış konuşmasını yapan Tokat Gündem gazetesi imtiyaz sahibi Bayram Güvercin biz bu topraklarda doğduk, bu toprakların türküleri ile büyüdük, doğduğumuz topraklara borcumuz olduğuna inanıyoruz, bizi var eden, hayatımıza anlam katan memleketimize,  bizlerde sahip çıkmak ve minnet borcumuzu ödemek amacındayız diyen Güvercin, Tokatlılar arasında gönül köprüleri kurmaya, kurumlarımız arasında ilişkilere katkı sağlamaya, kültürümüzü, tarihimizi tanıtmaya, örf ve adetlerimizi yaşatmaya, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve şehrimize değer katmak adına, 19 yıl önce çıktığımız yolda, ilk gün ki heyecanımızla devam ediyoruz dedi.
             Tokat Gündem gazetesi genel yayın yönetmeni Zekeriya Yılmaz yaptığı konuşmada, Yayın hayatımızın heyecan ve motivasyon kaynağı olan Tokatta, bu organizasyonu gerçekleştirmek 18. Tokat Enler Ödül Törenini bu topraklarda doğmuş bir markanın kurucusuna adanmış olması bizi farklı bir heyecana sürükledi. Tokat’ta bu heyecanı yaşamak doğduğumuz topraklara vefa borcundan kaynaklanmaktadır. Bu vefa borcumuzu ödemek ve geleceğimize dair projelere öncülük etmek bundan sonrada Yayın grubumuzun planları arasındadır. Bizleri bağrına basan Tokat şehrine ve halkına teşekkür ediyoruz, Ulusal Basın mensuplarının değerli katılımıyla desteklediğimiz bu organizasyon hem merhum Mustafa Vasfi Diren’e yakışmış hem de “Tarımda inovasyona Tokat” paneliyle yeni fikirlerin tetiklenmesine katkı sağlanmıştır. Tokatta ilk olarak gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda ödül alanları kutluyor, yayın grubumuzun iş görenleri ve ekibimiz adına katılımcılara saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.
              Ödül töreninde konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Tokat kelimelerle ifade edilmez.Birçok şey deriz; Akzambaklar şehri deriz, Şehitler diyarı deriz. Anadolu’nun mayası deriz.Böylesine güzel bir yer iliyle ilçeleriyle. Bizleri her yerde iftiharla temsil ettiğiniz için teşekkür ediyorum dedi. Merhum Mustafa Vasfi Diren ve Diren ailesine teşekkür eden Eroğlu, İçimizden daha nice iş adamları, spor adamları, sanat insanları daha nice başarılı insanlar çıkmayı nasip etsin. Allah hepimizi ülkesine vatanına hizmet eden insanlardan eylesin. Bu topraklarda birlikte yaşamayı ve kıyamete kadar da var olmayı nasip etsin. Bana da bu ödülü layık gördükleri için bir kez daha teşekkür ediyorum diye konuştu.
             Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, "Yeryüzünün en değerli, en şerefli varlığı insandır. İnsana hizmet etmekse hizmetlerin en şereflisidir.Asıl olan millettir. Turhal’ı sevmek bir sevdadır. Bu sevda türküsünü birlikte söyleyelim dediğimde bizlerle birlikte yol arkadaşlığı yapan tüm Turhallı hemşerilerime bu ödülü armağan ediyorum dedi. Bekler Camdan metalden boyadan ibaret, bu ödülü anlamlı kılan üzerindeki cam, metal boya değil veriliş sebebidir. Bu ödül bizlere aziz insanımıza ve milletimize hizmet çalışmalarımızdan dolayı verilmiştir diyen Başkan Bekler bizlere bu ödülü layık
gören jüri üyelerimize teşekkür ediyorum dedi.
Ödül alan isimler,
Av. Eyüp Eroğlu Tokat Belediye Başkanı
Tokat meydan ve kanal Tokat projesi çalışmaları Başarılı Belediye Başkanı ödülü
Yılmaz Bekler, Turhal Belediye Başkanı
Sosyo Kültürel başarıları ve alt yapı çalışmaları Başarılı Belediye Başkanı ödülü
Recep Gökçe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri
Başarılı Yönetici ödülü
Yılmaz Kargılı,  Muhtar,Başarılı Yönetici ödülü
Münevver Sönmez, Almus Arısu köyü MuhtarıBaşarılı Yönetici ödülü
Orhan Ziya Diren, Dimes
Ülkemizde ve Dünyada yarattığı istihdam ve başarılı çalışmalardan Yaşam Boyu Onur ödülü
Hüseyin Özdilek,
Ülkemizde ve Dünyada, alanında yarattığı istihdamdan dolayı Yaşam Boyu Onur ödülü
Mehmet Önder, Uyum Soft Yönetim Kurulu Başkanı
Ülkemizin yerli ve milli yazılım markası olmasından dolayı değerli İş İnsanı ödülü
Murat Şahin, Tokat Şahin Otomotiv – New Holland Türkiye
Alanınızda gösterdiğiniz başarılı çalışmalardan dolayı İş İnsanı ödülü
Hasan Hüseyin Koç
Sektöründe gösterdiği başarılı çalışmalar ve üstlendiği sosyal sorumluluk başarı ödülü.
 Cemalettin Doğan, Doğuş Grup
Sektöründe gösterdiği başarılı çalışmalar ve üstlendiği sosyal sorumluluk başarı ödülü.
Firuze Meral, Firuze Reklam Sektöründe gösterdiği başarılı çalışmalar ve üstlendiği sosyal sorumluluk başarı ödülü.
Rukiye Aydın, İş İnsanı
Sektöründe gösterdiği başarılı çalışmalar ve üstlendiği sosyal sorumluluk başarı ödülü
Prof. Dr. Yaşar Akça, Öğretim Üyesi
Ceviz Proje Ödülü.
Rasim Uzun, GOP Öğrenci Konseyi Başkanı
Sosyal sorumluluk projeleri, Gençlik Konseyi Ödülü.
Prof. Dr. Yaşar Özgök, Üroloji Uzmanı
Akademik çalışma, Yılın Doktoru Ödülü.
Sevda Gül, Sanatçı
Yılın Kadın Sanatçı Ödülü.
Öykü Ülkü Sanatçı
Gelecek Vadeden Sanatçı Ödülü. Murat Akkaya, Sanatçı
Yılın Erkek Sanatçısı Ödülü.
 Yazıcık Kadın Kolları
Sevgi İzi projesi, Sosyal Sorumluluk Ödülü.
Burhan Besler, Dostlar Meclisi
Dostlar Meclisi Organizasyonu, Sosyal Sorumluluk Proje Ödülü
Nesibe Tükel, Uyafa Dernekler Başkan Yardımcısı
Başarılı Sivil Toplum Kuruluşu, Sosyal Sorumluluk Proje Ödülü
TOFSAD Tokat Fotoğraf Sanatçıları Derneği
İlin tanıtımı için Sanatsal çalışma, Sanat Ödülü
Veyis Ateş, Habertürk TV Müdürü
Başarılı Medya Yönetici Ödülü
İbrahim Erdoğan, ASYD Genel Başkanı
Başarılı Basın Yönetici Ödülü
Yakup Orakçı, Haber 60 Gazetesi
Başarılı Medya Ödülü
 Yılmaz Karaca, TGF Genel başkanı
Başarılı Medya Yönetici Ödülü
Nilüfer Koyuncuoğlu
Kabul gören proje çalışmaları Ödülü
Turhan Çakır, Tv program Yapımcısı ve Sunucu
Başarılı Yapımcı ve Sunucu Ödülü
Celal Toprak, Gazeteci
Başarılı Basın Ödülü
Kamuran Akkuş, Anadolu Ajans
Başarılı Yönetici Ödülü
Emre Kutalmış Ateşli, Milli Sporcu
2018 yılı Tekvando Dünya Şampiyonu, Başarılı Sporcu Ödülü
 Vildan Kelek, Milli Sporcu
Çekiç atma Türkiye Şampiyonu, Başarılı Sporcu Ödülü
 Oğuz Akbulut, Milli Sporcu
2018 yılı 400 metre Erkekler Avrupa Şampiyonu, Başarılı Sporcu Ödülü
 Duran Arslan, Reşadiye Çakmak Köyü İmam Hatibi
Sosyal Sorumluluk Ödülü
Hasan Erdem
Başarılı Kültür Elçisi Ödülü.
Veli Yüksel
45 bin fidanı doğa ile buluşturdu, Doğa Başarı Ödülü
         Ödül  alan değerli Tokatlıları  canı gönülden tebrik ediyorum.  Bu ödülleri değerlendiren jüri üyeleri kimlerdir, halk oyunu nasıl kullandı bunları bilmiyorum. Benim gönlüm bu değerlendirmenin içinde Resim  öğretmeni Mehmet  Sırrı Demirci beyefendinin " Elvan Yazmaları Tokat"  kitabı  47 yıllık çalışmanın kültürümüze kattığı değerin Enler töreninde onursal ödülü almasını isterdim. Eğitim alanında  yaptığı  " Kırk Kızlar Kız Lisesinde" projesiyle Türkiye' de örneği olmayan böyle bir çalışmayla Milli Eğitimde  ilklere  imza atan Maperi hatun kızmeslek lisesi müd . Sevil Alacam hocamın ödül almasını gönülden arzu ederdim. Bir ödülü ikinci kez aynı kişiye vermek  ne  kadar doğru bilemiyorum.  Manevi değeri olan bu ödüllerin insanları aşkla çalışmaya,  yaptıkları işte onure etmeye katkısı çok büyük şüphesiz." Yaşayan Kırk Kızlar Efsanesi " kitabından iki kadının ödül alması beni ayrıca onure etti. Bütün bu değerlendirmelerimi bir Tokatlı olarak bu töreni düzenleyen  Tokat Gündem Gazetesi imtiyaz sahiplerine en kalbi duygularımla iletiyorum. Bundan sonra yapılacak ödül  törenleri  yine Tokat' tamı yoksa İstanbul' damı yapılacak bunuda merak ediyorum. Emeği geçen herkese görünen görünmeyen yüreğini ortaya koyan  Tokat aşığı gönül erenlerine kucak  dolusu  selamlar ...
Güzelliklerde buluşmak dileğiyle...
Dünya Köylüsü
    Ayla Bağ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder